Reteta de post

//Reteta de post

Dovleac copt – D5/C

Ingrediente: 1 dovleac mediu ulei vegetal                                                     sare grunjoasă după gust un vârf de nucșoară   Mod de preparare:         1 Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.         2 Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și dă semințele deoparte.          3 [...]

Paste cu sos de roșii și măsline – D5/P

Ingrediente: 300 g paste 1 ceapă 100 ml vin alb 150 g măsline negre                                       2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii oregano, sare și piper - după gust Mod de preparare :      1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet.      2 Se trec apoi printr-un jet de apă [...]

Supa crema de dovleac – D5/P

Ingrediente : Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg O ceapa mare Jumatate de praz 4 catei de usturoi Un cartof Un morcov mic O legatura de patrunjel 1 – 1,5 l de apa Sare, piper dupa gust                            O bucata de telina (aprox 50-60 gr) O crengura de rozmarin proaspat sau 1/2 de lingurita [...]

Salata hidratanta de cruditati D5/MD

Ingrediente: 1 castravete mare 1 ardei 1 avocado 1 lime/lămâie 200 g boabe de porumb 250 g boabe de fasole roșie                       2-3 roșii mari (sau 180 g roșii cherry) 1 legătură de coriandru proaspăt sare și piper după gust       Mod de preparare:        Procedura e banală, ca la toate salatele:   1 Se spală [...]

Rulouri de clatite cu spanac-D4/C

       ”Rulourile de clatite umplute cu spanac” (la cuptor) sunt unele dintre cele mai delicioase preparate servite la cina . Ingrediente: Pentru clatite 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar (opțional) sare Pentru umplutură                                                                     10 foi de clatite 500 g spanac (baby) putin lapte de soia supa de legume [...]

Ciulama de ciuperci –D4/P

Ingrediente: Ulei 1 ceapă ½ kg ciuperci 200 – 300 ml apă (după cum scade la fiert) Lapte de caju (făcut din 80 g de caju și 200 ml de apă- după rețeta de mai sus   Verdeață (pătrunjel sau mărar) Sare,piper Un vf. cuțit de turmeric (opțional) Mod de preparare :      Ceapa se caleste [...]

Ciorba ”de burta” cu ciuperci Pleurotus –D4/P

Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata. Ingrediente: 1 kg ciuperci Pleurotus O ceapă mare 2 morcovi potriviti Lapte de caju (reteta mai jos) Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional) 3-4-5 catei de usturoi Un vf de lingurita de turmeric Un borcan mic de gogosari murati 10 [...]

Smoothie din spanac cu morcov și kiwi-D4/MD

Ingrediente: 50% baby spanac 50% morcovi, kiwi 1 cm de ghimbir (opțional) Mod de preparare :      1 Ingredientele se pun în recipientul de mixare.      2 Se completează până la marcajul MAX cu apă filtrată, minerală sau apă de cocos.      3 Se mixează.      4 Deasupra de poate orna cu ce semințe dorești. [...]

44. Rasol de fasole galbena cu usturoi-D3/C

Ingrediente: (pentru 2 portii mai mari): 700 g fasole galbena 2 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi 1/ 2 legaturi patrunjel sare, piper                                 zeamă de lămâie sau otet de vin alb după gustul fiecăruia     Mod de preparare :       Pentru Rasolul de fasole galbena, puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de [...]

de |noiembrie 29th, 2018|Categorii: Reteta de post, Retete vegane, Retete vegane cu foc|0 Comentarii

”Omleta” vegana cu ciuperci

Ingrediente: Pentru omleta: ¾ cana faina de naut ¾ cana lapte de soia 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată  cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S” 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar) usturoi si chilli (optional, dupa [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane