Reteta de post

//Reteta de post

D15/P – Supa de banane cu Tapioca

Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara     Mod de preparare:            Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi [...]

D15/P – Cartofi Bombay

Ingrediente:  8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 ceapă tocată 1 linguriță turmeric 2 lingurițe pastă/praf de curry 2 lingurițe semințe de muștar 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat) sare și piper după gust fulgi de drojdie inactiva (dupa gust - 3,4 linguri) Mod de preparare:           Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.       [...]

D15/MD – Pâine prăjită cu avocado şi castraveţi

          Avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, [...]

D14/C – Salată de dovlecei cu usturoi

Ingrediente: 1 dovlecel 100 ml lapte de soia sare piper 200 ml ulei 3-4 catei usturoi 1 lingurita mustar zeama de lamaie (facultativ)                     rosioare pentru ornat      Mod de preparare:           Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs. Cand [...]

D14/P – Chifteluțe de cartofi cu morcovi

Ingrediente:   3 cartofi fierţi în coajă 350 g morcovi 1,5 linguri de griş ½ pahar de apă minerală 1 lingură margarină 2 linguri de pesmet 2 linguri de faina 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de mărar vegeta Sare Piper 3 linguri de ulei- pentru prăjit Mod de preparare:           Cartofii fierţi şi răciţi se [...]

D14/P – Supa crema de zuchini sau dovlecei

Ingrediente: 2 cepe mari 6 catei de usturoi                                               3 cartofi (aprox 700 gr) sau o ceasca de orez 2 litri de apa 2 kg de dovlecei sau zuchini 300-400 ml de smantana lichida pentru gatit ( de soia, de ovaz sau altceva) 2 legaturi de marar Sare si piper dupa gust Mod de preparare:      Am [...]

D13/C – Salată de broccoli cu ciuperci

Ingrediente pentru o porţie: 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor) 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe) 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică 1 legătură de mărar 3 căţei de usturoi - bine zdrobiţi 1 lingură de ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe de zeamă de lămâie (sau [...]

D13/P – Gratin de cartofi si brocoli

Ingrediente: 1 kg de cartofi 500 gr de brocoli                                         700 ml de sos bechamel – reteta sosului o gasiti mai jos 300 gr de branza de soia Sare si piper dupa gust Mod de preparare:        Am facut mai intai sosul bechamel, apoi am pus cartofii la fiert cu tot cu coaja. Am spalat brocoli [...]

D13/P – Ciorbă de perișoare din ciuperci

Ingrediente: (opt  porții) 1 ceapa mare 1 ardei kapia rosu 2,5 l apa plata                                                                                                200 gr varza proaspata tocata 1/2 cutie rosii pasate 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel) sau legume proaspete 3 linguri ulei de floarea soarelui sare si piper dupa gust 1 litru de bors (optional) Perisoare: 500 gr ciuperci [...]

D13/MD Cremă de brânză caju cu turmeric

Ingrediente: pentru 3-4 persoane 300 g caju (crud, nu prajit) 1/2 lingurita sare himalaya 2 linguri drojdie inactive 1 lingurita turmeric 1/2 legatura marar                               Opțional - 3 fire de ceapa verde (doar partea verde) Mod de preparare:       Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa il acopere.      Îl scurgem [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane