Retete vegane

/Retete vegane

Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi- de post

Aceasta reteta de chiftelute fara carne este deosebit de gustoasa. Se pregatesc usor si sunt crocante si delicioase . Ovăzul acţionează pozitiv şi asupra vaselor de sânge şi a inimii, scăzând colesterolul din sânge şi glicemia (fiind util şi în diabet) şi fiind indicat în tratarea anginei pectorale şi a ulcerului varicos. Ovăzul este bogat [...]

Rulada din soia si cascaval vegetal-reteta vegana

Ingrediente : 100g cuburi de soia texturat 200-250g cascaval vegetal 1 lingura sos de soia (optional) 2 catei de usturoi 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva 1 linurita boia afumata (+ 1 lingurita in apa in care am fiert soia ) ½ lingurita boia dulce ¼ lingurita cimbru ¼ lingurita oregano Sare, piper Mod [...]

Lasagna de post cu saoia, dovlecei si morcovi-reteta vegana

Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna (fara ou)- nu se folosesc chiar toate 100 g (1 punga ) de soia granule 2 morcovi mari 1 telina medie 2 cepe potrivite 2 ardei grasi (sau kapya) 2 cutii de rosii taiate (de 240g ) 1 dovlecel potrivit 4-5-6 linguri de fulgi de drojdie inactiva ulei 1 [...]

reteta vegana-Briose de post cu cacao

In zilele de post obisnuite sau chiar in zilele de sarbatoare ne putem delecta cu o reteta delicioasa de post . Din varietatea de retete de briose am ales aceasta reteta pentru cei care tin post sau pentru cei care sunt vegani.  Reteta este simplu de facut şi la îndemâna oricui. Briosele au o textură [...]

galuste cu soia – reteta vegana

Ingrediente: Aluat: 350 g faina de grau (+extra pentru modelat) 1 morcov potrivit (100 g curatat) 125 ml apa rece 1/2 lingurita sare Umplutura: 100 g granule de soia 150 g ceapa 1 morcov mic (30 g curatat) 1/2 lingurita tarhon 1/4 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita ghimbir pudra 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat Sos: 2 linguri de [...]

D2/P: Supa picanta de ciuperci cu crutoane

Ingrediente: o ceapa medie o telina mica un morcov potrivit 1-2 ardei iuti 1-2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii o legatura de patrunjel 1 litru de supa de legume o jumatate de paine de tara ulei de masline cateva crengute de cimbrisor 800-1000 g ciuperci proaspete de diferite soiuri diferite Mod de [...]

D2/MD: Bio drink

Ingrediente: 1 mar • 1 lamaie • 1 avocado (Ecoportal.md) • 1 ananas • (2 pahare) 100 g frunze de spanac Mod de preparare: Se curata fructele si se pun in blender, impreuna cu frunzele de spanac. Se adauga sucul de lamaie si se paseaza bine. Se toarna in pahare si se consuma proaspat.  

D1/C: Batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips

Ingrediente: 250 gr de tofu 3-4 linguri de sos de soia 1/2 lingurita de chili 1/2 lingurita de cimbru uscat 1/2 lingurita de oregano 50 gr de faina 100 ml de apa 1/2 lingurita de cimbru 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva 1/2 lingurita de boia dulce ½ lingurita sare (daca sosul de soia [...]

D1/P: Cannelloni cu ciuperci si sos alb

Ingrediente: Umplutura: 1 ceapa 500 gr pleurotus 5 catei de usturoi 6 cannelloni Sare Salvie Sos: 200 gr tofu 1 catel usturoi 1/2 cana apa 3-4 linguri vin alb sec (optional) salvie marar sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie care nu lipeste, caliti in putina apa ceapa si ciupercile tocate marunt. Condimentati si adaugati [...]

D1/P: Ciorbica de verdeata

Ingrediente: 1,5 litri apa 1 ceapa 1 morcov 1 cartof 1 dovlecel Sare O felie mica de telina Doua mâini de varza tocata O cutie de rosii decojite Doua mâini de spanac tocat 1 litru de bors 1 leg. de leustean 2 linguri de ulei Mod de preparare:  Legumele din reteta se pot inlocui in [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane