Consuma Vegetarienii si Veganii suficiente proteine?
Dr. Michael Greger raspunde intrebarii pe care veganii si vegetarienii o aud mereu. In filmuletul de mai jos, acesta explica de cate proteine avem nevoie versus cate proteine consumam.
Au vegetarienii suficiente proteine in alimentatia lor?
- Aportul mediu recomandat de proteine este de 42g/zi.
- Non-vegetarienii mananca cu mult mai mult decat atat (aproape 80g/zi), dar la fel se intampla si in cazul celorlalti.
- Vegetarienii si veganii consuma in medie cu 70% mai multe proteine decat ce le este necesar (peste 70g/zi)
Exista atat de mult tam-tam in jurul proteinelor, desi studiile citate de catre Dr. Greger in filmulet demonstreaza ca 97% din americani mananca suficiente proteine.
Americanii NU consuma suficiente FIBRE
Toata lumea este atat de preocupata de proteine, dar ce ar trebui sa ne preocupe cu adevarat sunt fibrele din dietele noastre.
Practic, toti americanii consuma suficiente proteine, dar mai putin din 3% din americani obtin aportul minim recomandat de fibre.
De ce sunt fibrele atat de importante?
Lipsa fibrelor alimentare a fost asociata cu un risc crescut de diabet, boli cardiovasculare, obezitate, si diferite tipuri de cancer, precum si niveluri ridicate de colesterol, hipertensiune arteriala si niveluri ridicate de zahar in sange.
De ce nu mananca americanii fibre?
Fibrele se gasesc numai in plante, precum fasole, fructe, legume, cereale integrale.
Aproape intreaga populatie a Statelor Unite esueaza sa manance alimente vegetale integrale.
Vizionati intregul video Nutritionfacts.org pentru a invata mai multe despre cum sa diminuati deficitul de fibre si despre cum sa ii informati pe ceilalti in legatura cu o dieta bazata pe plante, pentru o sanatate si o stare generala de bine mai bune.
SURSE:
Dilzer, A., Jones, J., & Latulippe, M. (n.d.). The Family of Dietary Fibers. Nutrition Today, 108—118.
Do Vegetarians Get Enough Protein? | NutritionFacts.org. (n.d.). Retrieved March 30, 2015, from http://nutritionfacts.org/video/do-vegetarians-get-enough-protein/
Rizzo, N., Jaceldo-Siegl, K., Sabate, J., & Fraser, G. (n.d.). Nutrient Profiles of Vegetarian and Nonvegetarian Dietary Patterns. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 1610—1619.
Comenteaza