Cu totii am auzit de sushi. Desi acesta ne duce cu gandul la o mancare ce contine peste crud, varianta vegetala a inceput sa fie din ce in ce mai raspandita si apreciata in lume. Asociatia Veganilor si chef Catalin va invita in minunata locatie a prietenilor nostri de la Coolinart pentru a ne impartasi experienta acumulata in restaurantul vegan japonez “Itadaki Zen” din Londra, si pentru a degusta minunatul preparat 100% vegetal.
Sushi este un preparat bogat in vitamine si nutrienti, iar reteta noastra contine:

Nori
Nori este numele japonez al foilor de alge marine uscate si presate, folosite la prepararea rulourilor de sushi. Sunt bogate in proteine, in nutrienti precum calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, iod precum si in vitaminele A si E.

Legume
Avocado, castravetele, ardei, sparanghelul precum si alte legume specific japoneze pot fi folosite ca si ingrediente la prepararea sushi-ului.

Orez
Orezul folosit pentru sushi este din varietatea japoneza, cu bobul scurt. Orezul fiert printr-o metoda speciala se amesteca cu otet de orez, condimente si sare. Este racit la temperatura camerei inainte de a fi folosit la prepararea sushi-ului.

Shōyu
Shōyu este denumirea japoneza a sosului de soia, un condiment esential in servirea sushi-ului.

Wasabi
Wasabi este o pasta picanta de culoare verde, cu gust asemanator hreanului. Ajuta digestia, are calitati antibiotice si poate contracara eventuale intoxicatii. Este bogat in beta-caroten si are proprietati anticancerigene.

Gari
Gari este denumirea japoneza pentru radacina de ghimbir murata. Se serveste cu sushi cu scopul de a ajuta digestia si pentru a curata papilele gustative in procesul degustarii diverselor tipuri de sushi. Este o sursa buna de cupru, mangan, potasiu si magneziu.

O-cha
In limba japoneza, o-cha inseamna “ceai verde”. Este nelipsit in restaurantele japoneze care servesc sushi. Va recomandam sa comandati acest ceai pentru a fi servit impreuna cu meniul de sushi.

Va asteptam in data de 13 iunie, miercuri, la Coolinart pentru a ne bucura impreuna de un preparat vegan asiatic desavarsit. Pentru a evita risipa si pentru a va asigura prezenta la eveniment va rugam sa faceti rezervare la numarul de de telefon 0749091660 si sa confirmati participarea pe pagina de facebook Coolinart.

Iar pentru cei ce nu pot ajunge, va oferim in link reteta.