D17/MD-Terci de ovăz cu unt de arahide și semințe de chia
Ingrediente: 3/4 ceașcă cu fulgi de ovăz 2 linguri cu semințe de chia scorțișoară sare de mare 1 cană cu lapte vegetal o banană pisată cu furculița 2 linguri cu unt de arahide natural Mod de preparare: În combinație cu semințele de chia vei furniza corpului grăsimi sănătoase esențiale. [...]
D16/MD – Smoothie energizant cu morcovi şi ghimbir
Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. „Chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A [...]
D15/MD – Pâine prăjită cu avocado şi castraveţi
Avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, [...]
D13/MD Cremă de brânză caju cu turmeric
Ingrediente: pentru 3-4 persoane 300 g caju (crud, nu prajit) 1/2 lingurita sare himalaya 2 linguri drojdie inactive 1 lingurita turmeric 1/2 legatura marar Opțional - 3 fire de ceapa verde (doar partea verde) Mod de preparare: Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa [...]
D12/MD – Smoothie cu avocado şi ţelină
Ingrediente: Un avocado O banană Un măr ½ lime Una-două fire ţelină apio Mod de preparare: Dacă aveţi un blender cu viteză mare, le puteţi adaugă pe toate, le blenduiti şi serviţi. Dacă nu vă ajută blenderul, stoarceţi mărul, ţelina apio şi lime-ul, apoi adăugaţi avocado şi banană, blenduiţi [...]
D10 / MD Smoothie energizant cu banane şi căpşuni
Sucurile şi smoothie-urile naturale din fructe, legume şi verdeţuri sunt cea mai bună introducere către o alimentaţie sănătoasă. Sunt minunate la micul dejun, o masă uşoară sau o gustare între mese. Atenţie însă la interval! Se consumă la 2-3 ore după masă sau cu 1-2 ore înainte de [...]