Fantezie thailandeza – D8/C
Ingrediente: sare cimbru 1 ţelină mică 4 fire ceapă verde 1 legatura pătrunjel 1 ardei verde 150 g porumb 1 ardei roşu 3 morcovi 400 g orez cu bob rotund 400 g roşii 3 lingurite ulei de măsline Mod de preparare: 1 Se alege orezul, se lasă câteva minute [...]
Prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris-D8/P
Ingrediente: 5 linguri de zahar pentru caramel 15 linguri lapte de soia 15 linguri ulei 10 linguri de zahar 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita bicarbonat 1 lingura zeama de lamaie 1 praf de sare faina cat cuprinde Crema : 700 ml lapte de soia 150 g gris 2 [...]
Cartofi in crusta de mustar – D8/P
Ingrediente: 6 cartofi galbeni mari 80 g muștar de Dijon 100 g muștar clasic 90 ml ulei de măsline 4 căței de usturoi tocați 1/2 lămâie tăiată felii sare și piper după gust zeama și coaja rasă de la 2 lămâi pătrunjel proaspăt pentru ornat Mod de preparare: [...]
Humus cu vinete – D8/MD
Ingrediente: 1 kg de vinete (2-3 vinete mari) 480 g naut fiert (2 cutii) 3 linguri ulei de masline 1 catei de usturoi 50 ml apa 1 lingurita rasa de sare 1 lingura de pasta de susan(tahini) Decor: seminte de susan,patrunjel tocat si ulei de masline (optional) Mod de preparare: [...]
Saramura de ciuperci Pleurotus – D7/C
Ingrediente: 2 roșii mari coapte bine 500 gr ciuperci Pleurotus 5 căței de usturoi Sare Ulei Mod de preparare: 1 Ciupercile se sărează , se dau cu un pic de ulei și se pun pe grătar 15 minute. 2 Se servesc într-un sos făcut din roșii coapte pe [...]
Gulas cu soia si cartofi – D7/P
Ingrediente: 1 kg de cartofi rosii ( îi prefer in detrimentul celor albi deoarece nu prind gust de cartof crud dupa câteva ore, cum se intampla cu ceilalti si au o textura mai ferma – nu se sfarama atat de usor ) 2 gogosari 2 cepe rosii mari 2-3 morcovi [...]