D9/C Mâncare de urzici cu usturoi
Ingrediente: o plasa de urzici 4 catei de usturoi o ceapa 3 linguri de faina ulei, sare si piper 100 ml smantana vegetală (optional) Mod de preparare: Curatam urzicile de frunzele mai urate si de resturile de iarba care se pot gasi printre ele. Desi nu toata lumea da [...]
Pizza cu legume si branza vegana
Ingrediente: Pentru blat pizza: 360 g faina (faina alba combinata cu faina de naut si faina integrala -sau cum aveti) 6 g drojdie uscata 200 ml apa calduta 3 linguri + 1 lingurita (pentru uns bolul) ulei de masline 1 lingura oregano uscat sare Pentru topping: 4 ardei capia/2 ardei grasi rosii 6 ciuperci champignon mari [...]
Pasta de tofu cu avocado
Ingrediente : 300 g tofu 1 avocado 2 catei de usturoi 1 lingura marar proaspat 40 ml ulei vegetal 30 ml suc de lamaie ¼ lingurita sare Smantana vegetala dupa gust Apa dupa consistent dorita (cam 40 ml) Mod de preparare : Taie in cubulete branza tofu si [...]
Chifteluțe crocante și rapide de legume-D9/P
Ingrediente: 90 g făină 2 cepe verzi tocate 2 căței de usturoi pisați 300 g dovlecei dați pe răzătoare 300 g morcovi dați pe răzătoare Mod de preparare : Super gustoase, super rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne. Pune [...]
Supa de linte roșie – D9/P
Ingrediente: o ceapa un morcov o lingurita boia sare si piper 2 catei de usturoi o jumatate de lamaie 300 g linte rosie (sau verde) 2 linguri pasta de tomate 2 linguri ulei de masline (sau floarea soarelui) o lingurita chimion (optional) Ciorba de linte se prepara la fel, [...]
Muhammara sau cremă de ardei cu nuci-D9/MD
Ingrediente: 4 ardei Kapia roşii (sau un borcan mic -350 g- de ardei roşu copt )-se pot folosi si ardei grasi rosii Sare 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de ulei de măsline ½ linguriţă de piper alb măcinat 1 ½ căni de nuci crude sau un pic rumenite [...]