D14/P – Supa crema de zuchini sau dovlecei
Ingrediente: 2 cepe mari 6 catei de usturoi 3 cartofi (aprox 700 gr) sau o ceasca de orez 2 litri de apa 2 kg de dovlecei sau zuchini 300-400 ml de smantana lichida pentru gatit ( de soia, de ovaz sau altceva) 2 legaturi de marar Sare si piper dupa gust [...]
D13/C – Salată de broccoli cu ciuperci
Ingrediente pentru o porţie: 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor) 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe) 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică 1 legătură de mărar 3 căţei de usturoi - bine zdrobiţi 1 lingură de ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe [...]
D13/P – Gratin de cartofi si brocoli
Ingrediente: 1 kg de cartofi 500 gr de brocoli 700 ml de sos bechamel – reteta sosului o gasiti mai jos 300 gr de branza de soia Sare si piper dupa gust Mod de preparare: Am facut mai intai sosul bechamel, apoi am pus cartofii la fiert cu tot [...]
D13/P – Ciorbă de perișoare din ciuperci
Ingrediente: (opt porții) 1 ceapa mare 1 ardei kapia rosu 2,5 l apa plata 200 gr varza proaspata tocata 1/2 cutie rosii pasate 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel) sau legume proaspete 3 linguri ulei de floarea soarelui sare si piper dupa gust 1 litru de bors [...]
D13/MD Cremă de brânză caju cu turmeric
Ingrediente: pentru 3-4 persoane 300 g caju (crud, nu prajit) 1/2 lingurita sare himalaya 2 linguri drojdie inactive 1 lingurita turmeric 1/2 legatura marar Opțional - 3 fire de ceapa verde (doar partea verde) Mod de preparare: Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa [...]
D12/C Macaroane cu brânză (vegane)
Ingrediente: 2 cartofi medii 1 morcov 1 ceapă 200 g caju Boia dulce Turmeric Sare și piper 2 căței de usturoi O cutie brănză Tofu Mod de preparare: Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță. Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert. Între timp spală [...]