D15/C – Snițele din soia de post
Ingrediente: 2 pungi snitel de soia o ceapa Piper boia (si boia afumata) sare piper 2 catei de usturoi 3 linguri vin alb mustar dulce pesmet faina fulgi de drojdie inactiva ulei Mod de preparare: Snitele de soia se fierb impreuna cu ceapa, condimentele (sare, piper, boia, boia afumata [...]
D15/P – Supa de banane cu Tapioca
Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara Mod de preparare: Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei [...]
D15/P – Cartofi Bombay
Ingrediente: 8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 ceapă tocată 1 linguriță turmeric 2 lingurițe pastă/praf de curry 2 lingurițe semințe de muștar 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat) sare și piper după gust fulgi de drojdie inactiva (dupa gust - 3,4 linguri) Mod de preparare: Preîncălzește [...]
D15/MD – Pâine prăjită cu avocado şi castraveţi
Avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, [...]
D14/C – Salată de dovlecei cu usturoi
Ingrediente: 1 dovlecel 100 ml lapte de soia sare piper 200 ml ulei 3-4 catei usturoi 1 lingurita mustar zeama de lamaie (facultativ) rosioare pentru ornat Mod de preparare: Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi [...]
D14/P – Chifteluțe de cartofi cu morcovi
Ingrediente: 3 cartofi fierţi în coajă 350 g morcovi 1,5 linguri de griş ½ pahar de apă minerală 1 lingură margarină 2 linguri de pesmet 2 linguri de faina 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de mărar vegeta Sare Piper 3 linguri de ulei- pentru prăjit Mod de preparare: [...]