Ciorba ”de burta” cu ciuperci Pleurotus –D4/P
Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata. Ingrediente: 1 kg ciuperci Pleurotus O ceapă mare 2 morcovi potriviti Lapte de caju (reteta mai jos) Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional) 3-4-5 catei de usturoi Un vf de lingurita de turmeric Un borcan [...]
Smoothie din spanac cu morcov și kiwi-D4/MD
Ingrediente: 50% baby spanac 50% morcovi, kiwi 1 cm de ghimbir (opțional) Mod de preparare : 1 Ingredientele se pun în recipientul de mixare. 2 Se completează până la marcajul MAX cu apă filtrată, minerală sau apă de cocos. 3 Se mixează. 4 Deasupra de poate [...]
44. Rasol de fasole galbena cu usturoi-D3/C
Ingrediente: (pentru 2 portii mai mari): 700 g fasole galbena 2 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi 1/ 2 legaturi patrunjel sare, piper zeamă de lămâie sau otet de vin alb după gustul fiecăruia Mod de preparare : Pentru Rasolul de fasole galbena, puneti mai multa apa la [...]
”Omleta” vegana cu ciuperci
Ingrediente: Pentru omleta: ¾ cana faina de naut ¾ cana lapte de soia 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S” 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar) [...]
Negresa de post – D3P
Uneori ne putem răsfăța la masa de prânz și cu ceva dulce. Ingrediente : 300 ml apa 300 g gem 150 ml ulei 1 plic praf de copt Esenta de rom 3-4 linguri de zahar 200 g nuca 450-500 g faina 100 cacao Mod de preparare : 1 [...]
Mancare de ardei copt – de post-D3P
Ingrediente: 6 ardei grași , copți ( sau capia roșu) 3 roșii 1 ceapă Sare Piper 1 leg. mărar Ulei 1 lingură de făină Mod de preparare : 1 Într-o cratiță se încinge un pic de ulei în care se călește ceapa adăugându-se un pic de apă. 2 Se pun [...]