Dovleac copt – D5/C
Ingrediente: 1 dovleac mediu ulei vegetal sare grunjoasă după gust un vârf de nucșoară Mod de preparare: 1 Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt. 2 Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și [...]
Paste cu sos de roșii și măsline – D5/P
Ingrediente: 300 g paste 1 ceapă 100 ml vin alb 150 g măsline negre 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii oregano, sare și piper - după gust Mod de preparare : 1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. 2 Se trec [...]
Supa crema de dovleac – D5/P
Ingrediente : Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg O ceapa mare Jumatate de praz 4 catei de usturoi Un cartof Un morcov mic O legatura de patrunjel 1 – 1,5 l de apa Sare, piper dupa gust O bucata de telina (aprox 50-60 gr) O crengura de rozmarin [...]
Salata hidratanta de cruditati D5/MD
Ingrediente: 1 castravete mare 1 ardei 1 avocado 1 lime/lămâie 200 g boabe de porumb 250 g boabe de fasole roșie 2-3 roșii mari (sau 180 g roșii cherry) 1 legătură de coriandru proaspăt sare și piper după gust Mod de preparare: Procedura e banală, ca la toate [...]
Rulouri de clatite cu spanac-D4/C
”Rulourile de clatite umplute cu spanac” (la cuptor) sunt unele dintre cele mai delicioase preparate servite la cina . Ingrediente: Pentru clatite 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar (opțional) sare Pentru umplutură 10 foi de clatite 500 g spanac (baby) putin lapte [...]
Ciulama de ciuperci –D4/P
Ingrediente: Ulei 1 ceapă ½ kg ciuperci 200 – 300 ml apă (după cum scade la fiert) Lapte de caju (făcut din 80 g de caju și 200 ml de apă- după rețeta de mai sus Verdeață (pătrunjel sau mărar) Sare,piper Un vf. cuțit de turmeric (opțional) Mod de [...]