Rulouri de clatite cu spanac-D4/C
”Rulourile de clatite umplute cu spanac” (la cuptor) sunt unele dintre cele mai delicioase preparate servite la cina . Ingrediente: Pentru clatite 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar (opțional) sare Pentru umplutură 10 foi de clatite 500 g spanac (baby) putin lapte [...]
Ciulama de ciuperci –D4/P
Ingrediente: Ulei 1 ceapă ½ kg ciuperci 200 – 300 ml apă (după cum scade la fiert) Lapte de caju (făcut din 80 g de caju și 200 ml de apă- după rețeta de mai sus Verdeață (pătrunjel sau mărar) Sare,piper Un vf. cuțit de turmeric (opțional) Mod de [...]
Ciorba ”de burta” cu ciuperci Pleurotus –D4/P
Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata. Ingrediente: 1 kg ciuperci Pleurotus O ceapă mare 2 morcovi potriviti Lapte de caju (reteta mai jos) Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional) 3-4-5 catei de usturoi Un vf de lingurita de turmeric Un borcan [...]
44. Rasol de fasole galbena cu usturoi-D3/C
Ingrediente: (pentru 2 portii mai mari): 700 g fasole galbena 2 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi 1/ 2 legaturi patrunjel sare, piper zeamă de lămâie sau otet de vin alb după gustul fiecăruia Mod de preparare : Pentru Rasolul de fasole galbena, puneti mai multa apa la [...]
”Omleta” vegana cu ciuperci
Ingrediente: Pentru omleta: ¾ cana faina de naut ¾ cana lapte de soia 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S” 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar) [...]
Negresa de post – D3P
Uneori ne putem răsfăța la masa de prânz și cu ceva dulce. Ingrediente : 300 ml apa 300 g gem 150 ml ulei 1 plic praf de copt Esenta de rom 3-4 linguri de zahar 200 g nuca 450-500 g faina 100 cacao Mod de preparare : 1 [...]