Friptura de soia cu mere la tigaie – D6/P
Ingrediente : Snitele soia 3-4 mere 4-5 linguri sos soia ½ ardei iute 4 linguri ulei masline Piper mozaic ,sare lamaie Mod de preparare: 1 Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 minute de cand da apa in clocot. 2 Le lasam la [...]
Supa de praz – D6 / P
Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 2-3 linguri ulei sare piper 1 lingura pastă de roşii Verdeaţă Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 [...]
Bruschete cu roșii cu masline si busuioc-D6/MD
Ingrediente : bagheta 4 rosii 1/2 ceapa rosie Sare, piper o mana frunze de busuioc 1 lingurita oregano 2 linguri ulei de masline un catel de usturoi- opțional Mod de preparare: 1 Toaca rosiile cubulete, iar ceapa, (opțional usturoiul) si busuiocul cat mai fin. 2 Combina toate ingredientele si asezoneaza [...]
Dovleac copt – D5/C
Ingrediente: 1 dovleac mediu ulei vegetal sare grunjoasă după gust un vârf de nucșoară Mod de preparare: 1 Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt. 2 Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și [...]
Paste cu sos de roșii și măsline – D5/P
Ingrediente: 300 g paste 1 ceapă 100 ml vin alb 150 g măsline negre 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii oregano, sare și piper - după gust Mod de preparare : 1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. 2 Se trec [...]
Supa crema de dovleac – D5/P
Ingrediente : Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg O ceapa mare Jumatate de praz 4 catei de usturoi Un cartof Un morcov mic O legatura de patrunjel 1 – 1,5 l de apa Sare, piper dupa gust O bucata de telina (aprox 50-60 gr) O crengura de rozmarin [...]