Cartofi in crusta de mustar – D8/P
Ingrediente: 6 cartofi galbeni mari 80 g muștar de Dijon 100 g muștar clasic 90 ml ulei de măsline 4 căței de usturoi tocați 1/2 lămâie tăiată felii sare și piper după gust zeama și coaja rasă de la 2 lămâi pătrunjel proaspăt pentru ornat Mod de preparare: [...]
Humus cu vinete – D8/MD
Ingrediente: 1 kg de vinete (2-3 vinete mari) 480 g naut fiert (2 cutii) 3 linguri ulei de masline 1 catei de usturoi 50 ml apa 1 lingurita rasa de sare 1 lingura de pasta de susan(tahini) Decor: seminte de susan,patrunjel tocat si ulei de masline (optional) Mod de preparare: [...]
Saramura de ciuperci Pleurotus – D7/C
Ingrediente: 2 roșii mari coapte bine 500 gr ciuperci Pleurotus 5 căței de usturoi Sare Ulei Mod de preparare: 1 Ciupercile se sărează , se dau cu un pic de ulei și se pun pe grătar 15 minute. 2 Se servesc într-un sos făcut din roșii coapte pe [...]
Gulas cu soia si cartofi – D7/P
Ingrediente: 1 kg de cartofi rosii ( îi prefer in detrimentul celor albi deoarece nu prind gust de cartof crud dupa câteva ore, cum se intampla cu ceilalti si au o textura mai ferma – nu se sfarama atat de usor ) 2 gogosari 2 cepe rosii mari 2-3 morcovi [...]
Supa – crema de ardei copti – D7/P
Ingrediente: 1kg de ardei 1 catel de usturoi 100ml supa de legume Sare Piper Smântană vegetală Pătrunjel pentru decor Mod de preparare: 1 Se coc ardeii, se lasa la racit după care se decojesc. 2 Se pun intr-un bol ardeii cu usturoiul pisat, supa de legume (vegeta, delicat [...]
Cartofi la cuptor D6 / C
Ingrediente: un kg cartofi noi 200 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper o legatura marar o lingurita boia (dulce sau iute) Mod de preparare: 1 Pentru aspect, ideal ar fi sa folosim niste cartofi noi cat mai mici cu putinta. In cazul in care [...]