D12/C Macaroane cu brânză (vegane)
Ingrediente: 2 cartofi medii 1 morcov 1 ceapă 200 g caju Boia dulce Turmeric Sare și piper 2 căței de usturoi O cutie brănză Tofu Mod de preparare: Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță. Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert. Între timp spală [...]
D12/P Budinca de tapioca
Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 600 ml lapte de soia 8 linguri zahar 1/4 linguriță sare esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine - Eu am pus si puțijn gem de merisoare, pe fundul castronaselor. 6 linguri perlute tapioca - se gasesc la [...]
D12/P – Sărmăluțe în frunză de viță – vegane
Ingrediente: 50 frunze de vita de vie 150 g de orez 4 cepe albe mijlocii 2 morcovi mari dafin, cimbru sare, piper patrunjel tocat 2 linguri de pasta de rosii 2-3 linguri ulei de masline 50 gr nuci (facultativ) 1 lingurita de paprika afumata cimbrul, dafinul si revenim bine. 400 [...]
D11/C – Tocăniță de vinete și usturoi cu mămăliguță
Ingrediente: 2 vinete potrivit de mari 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 4-5 căţei de usturoi 3 roşii 2 ardei graşi 2 gogoşari 2 linguri ulei sare piper pătrunjel verde pentru mămăliguţă: 375 g mălai 50 ml ulei 100 g cașcaval vegetal ras Mod de preparare: 1 Vinetele se [...]
D11/C Paste cremoase
Ingrediente: O cana de nuci caju nehidratate, le vom lasa la hidratat 2-8 ore jumatate ceapa tocata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama proaspata de lamiae 1 cana apa (200ml) un sfert de lingurita sare iodata piper proaspat macinat dupa gust frunzele [...]
Cozonaci pufosi vegani
Cantitatile sunt pentru doi cozonaci. Ingrediente: 1 kg faina alba pentru cozonaci; 2 plicuri de drojdie uscata (7g/plic) /doua cuburi drojdie umeda (eu am facut cu drojdie uscata); 250 ml lapte de soia simplu/vanilie; 250 ml de suc de portocale proaspat stors; esenta de vanilie; esenta de rom; 200 [...]