D14/C – Salată de dovlecei cu usturoi
Ingrediente: 1 dovlecel 100 ml lapte de soia sare piper 200 ml ulei 3-4 catei usturoi 1 lingurita mustar zeama de lamaie (facultativ) rosioare pentru ornat Mod de preparare: Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi [...]
D14/P – Chifteluțe de cartofi cu morcovi
Ingrediente: 3 cartofi fierţi în coajă 350 g morcovi 1,5 linguri de griş ½ pahar de apă minerală 1 lingură margarină 2 linguri de pesmet 2 linguri de faina 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de mărar vegeta Sare Piper 3 linguri de ulei- pentru prăjit Mod de preparare: [...]
D14/P – Supa crema de zuchini sau dovlecei
Ingrediente: 2 cepe mari 6 catei de usturoi 3 cartofi (aprox 700 gr) sau o ceasca de orez 2 litri de apa 2 kg de dovlecei sau zuchini 300-400 ml de smantana lichida pentru gatit ( de soia, de ovaz sau altceva) 2 legaturi de marar Sare si piper dupa gust [...]
D13/C – Salată de broccoli cu ciuperci
Ingrediente pentru o porţie: 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor) 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe) 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică 1 legătură de mărar 3 căţei de usturoi - bine zdrobiţi 1 lingură de ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe [...]
D13/P – Gratin de cartofi si brocoli
Ingrediente: 1 kg de cartofi 500 gr de brocoli 700 ml de sos bechamel – reteta sosului o gasiti mai jos 300 gr de branza de soia Sare si piper dupa gust Mod de preparare: Am facut mai intai sosul bechamel, apoi am pus cartofii la fiert cu tot [...]
D13/P – Ciorbă de perișoare din ciuperci
Ingrediente: (opt porții) 1 ceapa mare 1 ardei kapia rosu 2,5 l apa plata 200 gr varza proaspata tocata 1/2 cutie rosii pasate 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel) sau legume proaspete 3 linguri ulei de floarea soarelui sare si piper dupa gust 1 litru de bors [...]