D16 / P Ciuperci Pleurotus la cuptor
Ingrediente: 500gr ciuperci 2 cepe potrivite ½ lămție Sare, piper 1 leg. Pătrunjel 2 ardei peperoni 3 linguri ulei de măsline 50 gr brânză topită (sau cașcaval)-de post (opțional) 130-150 gr smântână-de post ”Smântânos”(opțional) 1 lingură de făină 4-5 căței de usturoi Mod de preparare : Ciupercile se pun 4-5 [...]
D14/MD – Drob de ciuperci vegan
Urmatoarele cantitati sunt pentru doua bucati de drob de marimea unor tavi de chec. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 pungă de soia granule 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel 2 ardei capia roșii 2 linguri pesmet 3-4 linguri faina piper 6-8 linguri [...]
D16/P – Supa crema de mazare
Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru 1 ceapă curăţată şi mărunţită 1/2 rădăcină de ţelină 1 legătură de mărar proaspăt sare, piper 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece apă Pentru crutoane 2 felii de pâine 3-4 linguri ulei de măsline presat [...]
D15/C – Snițele din soia de post
Ingrediente: 2 pungi snitel de soia o ceapa Piper boia (si boia afumata) sare piper 2 catei de usturoi 3 linguri vin alb mustar dulce pesmet faina fulgi de drojdie inactiva ulei Mod de preparare: Snitele de soia se fierb impreuna cu ceapa, condimentele (sare, piper, boia, boia afumata [...]
D15/P – Supa de banane cu Tapioca
Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara Mod de preparare: Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei [...]
D15/P – Cartofi Bombay
Ingrediente: 8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 ceapă tocată 1 linguriță turmeric 2 lingurițe pastă/praf de curry 2 lingurițe semințe de muștar 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat) sare și piper după gust fulgi de drojdie inactiva (dupa gust - 3,4 linguri) Mod de preparare: Preîncălzește [...]