Lasagna de post cu saoia, dovlecei si morcovi-reteta vegana
Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna (fara ou)- nu se folosesc chiar toate 100 g (1 punga ) de soia granule 2 morcovi mari 1 telina medie 2 cepe potrivite 2 ardei grasi (sau kapya) 2 cutii de rosii taiate (de 240g ) 1 dovlecel potrivit 4-5-6 linguri de fulgi [...]
reteta vegana-Briose de post cu cacao
In zilele de post obisnuite sau chiar in zilele de sarbatoare ne putem delecta cu o reteta delicioasa de post . Din varietatea de retete de briose am ales aceasta reteta pentru cei care tin post sau pentru cei care sunt vegani. Reteta este simplu de facut şi la îndemâna [...]
galuste cu soia – reteta vegana
Ingrediente: Aluat: 350 g faina de grau (+extra pentru modelat) 1 morcov potrivit (100 g curatat) 125 ml apa rece 1/2 lingurita sare Umplutura: 100 g granule de soia 150 g ceapa 1 morcov mic (30 g curatat) 1/2 lingurita tarhon 1/4 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita ghimbir pudra 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper [...]
D2/P: Supa picanta de ciuperci cu crutoane
Ingrediente: o ceapa medie o telina mica un morcov potrivit 1-2 ardei iuti 1-2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii o legatura de patrunjel 1 litru de supa de legume o jumatate de paine de tara ulei de masline cateva crengute de cimbrisor 800-1000 g ciuperci proaspete de [...]
D1/C: Batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips
Ingrediente: 250 gr de tofu 3-4 linguri de sos de soia 1/2 lingurita de chili 1/2 lingurita de cimbru uscat 1/2 lingurita de oregano 50 gr de faina 100 ml de apa 1/2 lingurita de cimbru 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva 1/2 lingurita de boia dulce ½ lingurita [...]
D1/P: Cannelloni cu ciuperci si sos alb
Ingrediente: Umplutura: 1 ceapa 500 gr pleurotus 5 catei de usturoi 6 cannelloni Sare Salvie Sos: 200 gr tofu 1 catel usturoi 1/2 cana apa 3-4 linguri vin alb sec (optional) salvie marar sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie care nu lipeste, caliti in putina apa ceapa si ciupercile [...]