Mancare de ardei copt – de post-D3P
Ingrediente: 6 ardei grași , copți ( sau capia roșu) 3 roșii 1 ceapă Sare Piper 1 leg. mărar Ulei 1 lingură de făină Mod de preparare : 1 Într-o cratiță se încinge un pic de ulei în care se călește ceapa adăugându-se un pic de apă. 2 Se pun [...]
Ciuperci a la grec -reteta de post
Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapa; 3 legaturi de marar; 2 lingurite de zeama de lamaie; 100 ml ulei de masline extravirgin; 100 ml vin (optional); sare si piper dupa gust Mod de preparare : Ciupercile se curață, se spală si se taie bucați mari. Ceapa [...]
Pizza vegana cu Tofu si legume
Ingrediente: Pentru blat 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 plic drojdie uscată 1 praf de sare 150 ml apă (cât să fie aluatul bun de întins) Pentru umplutură sos de roșii cu sare, zahăr și piper (după gust) legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci, [...]
Chiftelute cu ovaz si dovlecei la cuptor
Ingrediente: 1 dovlecel 240 grame naut fiert si scurs bine (o cutie) 3 catei usturoi ½ lingurita sare 50 grame fulgi de ovaz 1 lingurita pudra verdeturi uscate ½ lingurita fulgi drojdie inactiva (optional--confera o aroma asemenatoare branzei telemea) zeama de la ½ lamaie putin ulei de masline (eu am [...]
Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi- de post
Aceasta reteta de chiftelute fara carne este deosebit de gustoasa. Se pregatesc usor si sunt crocante si delicioase . Ovăzul acţionează pozitiv şi asupra vaselor de sânge şi a inimii, scăzând colesterolul din sânge şi glicemia (fiind util şi în diabet) şi fiind indicat în tratarea anginei pectorale şi a [...]
Rulada din soia si cascaval vegetal-reteta vegana
Ingrediente : 100g cuburi de soia texturat 200-250g cascaval vegetal 1 lingura sos de soia (optional) 2 catei de usturoi 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva 1 linurita boia afumata (+ 1 lingurita in apa in care am fiert soia ) ½ lingurita boia dulce ¼ lingurita cimbru ¼ [...]