O pe cat de simpla de realizat, pe atat de gustoasa. Potrivita pentru orice fel de ocazie, v-a incanta cu siguranta pe oricine!
Ingrediente:
500 g spanac proaspat (sau frunze de sfecla)
3 cartofi
3 catei usturoi
50 ml ulei de masline
sare, piper
Instructiuni:
- Intr-o oala se pune multa apa la fiert cu sare. Se adauga cartofii (curatati si taiati cuburi) si se fierb pana sunt facuti.
- Se adauga spanacul (curatat si spalat) si se lasa inca 2-3 minute la fiert.
3. In acest timp curatati un catel de usturoi si pisati-l in mojar pana devine pasta. Adaugati in fir subtire ulei de masline (cam 20 ml) pana obtineti o “maioneza” de usturoi. - Intr-o tigaie larga turnati restul de ulei (uleiul trebuie sa acopere fundul tigaii intr-o pelicula subtire) si adaugati restul de usturoi taiat felii subtiri. Incalziti uleiul la foc foarte mic si adaugati usturoiul.
- Scurgeti spanacul si cartofii de apa si puneti-i in tigaie.Sotati legumele la foc mare pentru 5 minute, amestecand des. Cu dosul lingurii sfaramati jumatate din cartofi.
- Adaugati sare, piper si mujdeiul dupa gust. Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.
Comenteaza