Ingrediente:
2 capete de conopida
340g faina de orez brun
340g apa
4g paprika, usturoi granulat, sare
pesmet
230g ulei
29g otet din vin alb
700g sos iute
Sos:
230g maioneza vegana
120g smantana vegana
14g otet din vin alb
1 catel de usturoi
14g chives
7g piper
4g marar
40g patrunjel
4g paprika
Instructiuni:
1.Se taie conopida in bucatele.
2.Se amesteca apa, faina de orez, sarea, paprika si usturoiul granulat. se amesteca bine, pana devine o pasta omogena.
3.Se ia fiecare bucatica de conopida si se scufunda complet in pasta obtinuta anterior, iar apoi se acopera cu pesmet. Se pun la cuptor, in tava acoperita cu hartie pergamentata, timp de 20 min.
4. Intre timp, se pun intr-o cratita pe foc uleiul, otetul alb si sosul iute. Se lasa la foc mediu si se amesteca continuu timp de 5-10 min.
5.Conopida scoasa din cuptor se acopera cu sosul obtinut, se adauga la cuptor pentru inca 5 min.
6.Se amesteca intr-un bol maioneza vegana, smantana vegana, mararul, patrunjelul, chieves, paprika, piperul, usturoiul si otetul, se amesteca bine, si se serveste alaturi de conopida, pe post de sos.
Comenteaza