Dupa ce este gatit, se apropie ca si textura si consistenta de cea a carnii: este dens, dar in acelasi timp se topeste in gura. In functie de cum este preparat, seitanul poate mima gustul de carne de porc, pui, vita, carnati. Pentru ca seitanul este considerat un inlocuitor pentru carne, il poti folosi in mancaruri cu legume, tocanite, orez, salate, supe, paste, sandwich-uri dar il poti adauga ras si la diverse sosuri si dressinguri. Imaginatia ta e limita!
Ingrediente:
210g gluten din grau
35g fulgi de drojdie inactiva
6g sare
12g paprika
12g piper
2 catei de usturoi, pisati
2 frunze mari de busuioc, tocate
225ml apa rece
24g pasta de tomate
12ml ulei de masline
12ml supa de legume
Instructiuni:
-
Se adauga la apa rece pasta de tomate, supa de legume si uleiul de masline, si se amesteca bine.
-
Intr-un bol separat se amesteca toate ingredientele uscate (glutenul, fulgii de drojdie, sarea, paprika, piperul, busuiocul, usturoiul), peste care se toarna lichidul obtinut.
-
Se framanta pana cand se obtine un aspect uniform.
-
I se da o forma lunguiata si se inveleste in doua straturi de folie de aluminiu; capetele se rasucesc pentru a sigila interiorul.
-
Se pune la cuptor timp de 90′
Comenteaza