Ingrediente:

Pentru blat

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare                                              
  • 150 ml apă (cât să fie aluatul bun de întins)

Pentru umplutură

  • sos de roșii cu sare, zahăr și piper (după gust)
  • legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci, (se pot pune și cubulețe de ananas)
  • brânză tofu
  • oregano    

Mod de preparare:

Se frământă aluatul, și se lasă la odihnit cât se prepară sosul.

     Într- o tigaie mare, unde trebuie sa incalzesti putin ulei de masline (extra-virgin, pentru a da o aroma de masline sosului).        După ce uleiul s-a încins se adauga ceapă si usturoi, tocate marunt.  

     Cand ceapa si usturoiul s-au calit, adauga pasta de rosii si incorporeaza tot.

     Dupa cateva secunde, adauga sare, piper si, cand e aproape gata, restul de codimente. Spre exemplu, sosul de pizza italian contine busuioc si oregano. Daca folosesti frunze proaspete, taie-le in bucati mici. Daca folosesti ierburi uscate, sfarama-le intre degete, pentru a elibera aromele.

   Adauga aceste condimente doar in ultimele minute in care sosul sta pe foc. Alte condimente pe care le mai poti adauga sunt patrunjel, dafin sau piper rosu, paprika, pentru un sos mai condimentat. Nu uita ca poti adauga si alte ingrediente in sosul de pizza, precum branza rasa, ciuperci, otet balsamic, smantana etc. Totul depinde de gustul tau si poti experimenta cat vrei, pana gasesti reteta ideala.

     Pentru umplutură se poate folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!

     Se întinde blatul și se pune sosul deasupra. Se pun legumele dorite peste. Brânza tofu se poate da pe răzătoare sause pune felii , cubulețe.

     Se dă la cuptor pănă se rumenește.