Ingrediente:

  • 300 g paste
  • 1 ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 150 g măsline negre                                      
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • oregano, sare și piper – după gust

Mod de preparare :

     1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet.

     2 Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Pentru sos:

       3 Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei.

       4 Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute.

       5 Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. OPȚIONAL, poți folosi sosul marinara.

       6 Se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.

        7 Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei.

        8 Adaugă sosul de roşii cu măsline, se amestecă ușor şi se servesc imediat.