Ingrediente:
- 300 g paste
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb
- 150 g măsline negre
- 2-3 căţei de usturoi
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- oregano, sare și piper – după gust
Mod de preparare :
1 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet.
2 Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Pentru sos:
3 Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei.
4 Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute.
5 Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. OPȚIONAL, poți folosi sosul marinara.
6 Se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
7 Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei.
8 Adaugă sosul de roşii cu măsline, se amestecă ușor şi se servesc imediat.
Comenteaza