Aceasta reteta este pe atat de delicioasa, pe cat este de simpla. Faina de naut este un foarte bun inlocuitor al oului, in acest caz imitand perfect gustul acestuia, fiind insa mult mai sanatoasa si continand numerosi nutrienti.

Ingrediente:

70g faina de naut

zeama de la jumatate de lamie

1.5g praf de copt

sare (dupa gust)

condimente (la alegere) (boia afumata, usturoi granulat, turmeric etc.)

apa (suficienta pentru a obtine o consistenta similara cu cea a compozitiei de clatite)

legume (la alegere) (ciuperci, spanac, masline, ardei grasi etc.)

Instructiuni:

  1. Intr-un bol amestecati faina de naut,sucul de lamaie,praful de copt si condimentele; adaugati apa pana cand se obtine consistenta compozitiei de clatite.

  2. Taiati legumele alese, si intr-o tigaie cu  putin ulei incins sotati-le pe cele care necesita asta. (ceapa, ciuperci, ardei etc.) (optional)

  3. Adaugati in tigaie pasta obtinuta anterior si amestecati astfel incat compozitia sa nu se arda.

  4. Adaugati legumele ce nu trebuiau sotate (masline, rosii,etc.) (optional)

  5. Omleta fara ou este gata atunci cand amestecul este bine facut si in interior.