Ingrediente:
Pentru omleta:
- ¾ cana faina de naut
- ¾ cana lapte de soia
- 1 „ou” vegan (o lingură faină de in amestecată cu 2 linguri apă)- Faina de in se poate face din seminte de in date prin rasnita de cafea sau blender cu lama ”S”
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (gasiti la orice plafar)
- usturoi si chilli (optional, dupa gust)
Pentru umplutura:
- 140g ciuperci Champignon
- ½ ceapa
- 2 linguri sos de soia
- 1 crenvurst vegetal
- 1 rosie potrivita
- 60g cascaval de post ras
Mod de preparare :
- Taiati ceapa julienne si feliati ciupercile Champignon.
- Adaugati-le in tigaie apoi turnati sosul de soia peste ele.
- Gatiti-le acoperite, la foc mediu, timp de cateva minute.
- Taiati rosia si crenvurstul vegetal.
- Luati capacul de pe tigaie, adaugati rosia taiata marunt si crenvuștul si gatiti-le timp de cateva minute, până se evapora apa lasată de legume. Luati tigaia de pe foc.
- Turnati faina de naut intr-un vas.
- Adaugati fulgii de drojdie si condimentele.
- Preparati „oul” vegan amestecand apa cu făina de in, lăsați amestecul sa stea timp de 5 minute pentru a absorbi din lichid si apoi adaugati-l in vas.
- Adaugati laptele de soia si condimente si amestecati. Folositi un tel pentru a dilua cocoloașele formate.
- Radeti cascavalul vegan (separat de amestec).
- Incingeti o tigaie pe foc cu putin ulei de cocos. Turnati amestecul pentru a forma o „omleta”. Intindeti bine omleta cu o ustensila, astfel încât sa nu fie prea groasa (cam ca o clatita).
- Cand omleta e gatita, adaugati cascavalul ras pe o jumatate din ea.
- Apoi adaugati amestecul de legume preparat initial.
- Folosind o spatula, petreceti cealalta jumatate a omletei peste umplutura. Mai lasati-o cateva minute pe foc.
- Daca nu ati folosit toata compozitia, repetati procesul pana o terminati.
Comenteaza