Sărbătorile sunt marcate de relaxare, timp cu cei dragi și mâncare bună. De aceea, împreună cu Naturli, v-am pregătit un meniu special. Un meniu delicios, cu rețete tradiționale în varianta 100% vegană.
-
Rețetă sarmale vegane
Ingrediente:
325 gr. tocată Naturli,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
4 căței de usturoi,
4 fire de cimbrisor,
1 linguriță de boia afumată,
20 foi de varză murată,
300 ml suc de roșii,
1 legătură mărar,
sare și piper
Mod de preparare:
- Se încing cele două linguri de ulei într-o cratiță, unde se călesc apoi: ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi dați prin răzătoare.
- Se adaugă tocata Naturli și se omogenizează. Apoi se adaugă condimentele, 2 linguri cu suc de roșii și se lasă totul pe foc timp de 2-3 minute.
- După ce se răcește puțin umplutura se formează sarmalele.
- Varza murată rămasă se toacă mărunt, se amestecă cu mărar tocat și sos de roșii și apoi se pune peste sarmale într-o cratiță în care se vor fierbe toate preț de 20-25 de minute.
-
Rețetă ciorbă de perișoare
Ingrediente:
1 lingura ulei vegetal,
2 cepe, 1 morcov,
2 ardei grași,
1 dovlecel,
1 țelină mică,
3 roșii bine coapte,
1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de leuștean,
3 linguri de ulei de măsline,
1l lapte de soia (fără zahăr),
1.5 l apă,
500 ml borș,
1 pachet de chiftele Naturli
Mod de preparare:
- Se toacă mărunt ceapa și apoi toate celelalte legume.
- Se călește mai întâi ceapa într-o cratiță în care ai adăugat o lingură de ulei vegetal și apoi se adaugă și celelalte legume.
- Se călesc toate 4-5 minute și apoi se adaugă apa.
- După ce dă în clocot se adăugă laptele vegetal, borșul și chiftelele.
- La final se adaugă leușteanul tocat mărunt.
-
Rețetă Cozonac vegan
Ingrediente aluat:
400 g. făină,
25 g. drojdie,
200 ml. lapte migdale Naturli,
150 g. zahăr pudră cu vanilie,
Coajă rasă de la o portocală & lămâie netratate,
100 gr. Vegan Block
Ingrediente umplutură:
250 g. miez de nucă puțin copt și mărunțit,
1 praf de sare,
2 linguri cu cacao cel puțin 20%,
1 linguriță cu esența de rom,
6 linguri gem de caise,
50 g. zahăr pudra cu vanilie,
Mod de preparare:
- Încălzește laptele de migdale Naturli
- Mărunțeste drojdia și adaug-o peste făină, într-un bol.
- Adaugă și zahărul și 1-2 linguri din laptele călduț.
- Amestecă și lasă drojdia să crească 15-20 min.
- Topește 100 g Vegan Block.
- Adaugă restul de lapte Naturli, coaja de lămâie și omogenizează.
- Adaugă apoi, treptat, Vegan Block topit și omogenizează.
- Frământă cca 10 min.
- Acoperă cu folie alimentară și lasă la dospit într-un loc călduț, pentru cel puțin 2 ore sau până și-a dublat volumul.
- Amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
- Împarte aluatul în două părți egale.
- Întinde cu sucitorul și pune compoziția în mod egal peste cele două părți.
- Taie ambele rulouri astfel obținute, pe lung, în două fâșii egale și împletește-le.
- Apoi împletește cele două bucăți între ele.
- Pune în tava de cozonac, tapetată cu hartie de copt și lasă la dospit cca. 30-40 min.
- Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, 45 min.
Comenteaza