Ingrediente:
- 6 ardei grași , copți ( sau capia roșu)
- 3 roșii
- 1 ceapă
- Sare
- Piper
- 1 leg. mărar
- Ulei
- 1 lingură de făină
Mod de preparare :
1 Într-o cratiță se încinge un pic de ulei în care se călește ceapa adăugându-se un pic de apă.
2 Se pun apoi roșiile decojite si tocate (nu foarte mărunt), sarea după gust și piperul.
3 Se lasă să se fiarba bine apoi se adaugăcei 6 ardei copți tăiați bucăți mari sau rupți în fâșii.
4 Se lasă un pic să se pătrundă aromele apoi se potrivește de sare și piper, se adaugă o lingură de făină desfăcută în puțină apă , se dă un clocot două .
5 La final se pune mărarul tocat mărunt.
6 Este o mâncare delicioasă și se pot folosi chiar ardei puși la borcane pentru iarnă.
Comenteaza