Ingrediente:

  • 6 ardei grași , copți ( sau capia roșu)
  • 3 roșii
  • 1 ceapă
  • Sare
  • Piper
  • 1 leg. mărar
  • Ulei
  • 1 lingură de făină

Mod de preparare :

   1  Într-o cratiță se încinge un pic de ulei în care se călește ceapa adăugându-se un pic de apă.

   2 Se pun apoi roșiile decojite si tocate (nu foarte mărunt), sarea după gust și piperul. 

    3 Se  lasă să se fiarba bine apoi se adaugăcei 6 ardei copți tăiați bucăți mari sau rupți în fâșii.

    4 Se lasă un pic să se pătrundă aromele apoi se potrivește de sare și piper, se adaugă o lingură de făină desfăcută în puțină apă , se dă un clocot două .

    5  La final se pune mărarul tocat mărunt.

     6 Este o mâncare delicioasă și se pot folosi chiar ardei puși la borcane pentru iarnă.