Ingrediente:
- 1 kg de vinete (2-3 vinete mari)
- 480 g naut fiert (2 cutii)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catei de usturoi
- 50 ml apa
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura de pasta de susan(tahini)
- Decor: seminte de susan,patrunjel tocat si ulei de masline (optional)
Mod de preparare:
- Pentru inceput coacem vinetele pe flacara aragazului ca pentru salata si le curatam de coaja cat putem de repede pentru a nu se innegri,apoi le lasam la scurs intr-o sita.
- Nautul il scurgem de lichidul din conserva si-l punem intr-un bol.
- Adaugam uleiul de masline, pasta de susan, sarea, usturoiul, apa si pasam cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie.
- Cand compozitia arata ca un piure ,adaugam si vinetele si mai mixam un minut , pana ce totul s-a omogenizat.
- Decoram cu patrunjel tocat, seminte de susan si putin ulei de masline.
Comenteaza