Ingrediente:
- 1 kg de cartofi rosii ( îi prefer in detrimentul celor albi deoarece nu prind gust de cartof crud dupa câteva ore, cum se intampla cu ceilalti si au o textura mai ferma – nu se sfarama atat de usor )
- 2 gogosari
- 2 cepe rosii mari
- 2-3 morcovi
- 1 punga de cubulete de soia texturata
- 2 linguri de bulion
- 2-3 lingurite de boia dulce
- 1 lingura de seminte de chimen
- 1/2 lingurita de Cumin macinat( chimion turcesc )
- 1/4 lingurita de boia Cayenne
- sare neiodata
- ulei e masline – o cescuta
- apa
Mod de preparare:
1 Curata toate legumele, taie cartofii cubulete, morcovii rondele, ardeii fasii, ceapa rosie marunt si, pune-le pe toate in oala .
2 Adauga cubuletele de soia, condimentele, sarea si uleiul, mai putin bulionul.
3 Pune apa in oala mai putin decat limita de sus a legumelor, ca sa nu iasa prea zemos. Mai bine mai adaugi apa pe parcurs.
4 Lasa sa fiarba la foc molcom aproximativ 1 ora, dupa care adauga bulionul. Daca mai e nevoie, mai lasa cateva minute pe foc pana se incorporeaza bulionul.
5 E foarte bun cu paine proaspata.
Comenteaza