O reteta minunata de Fettuccine Alfredo vegane cu usturoi copt! Usor de realizat, gustoasa si fara caju! Un deliciu cu care merita sa va rasfatati!

 

Ingrediente:

2 capatani de usturoi

170g canepa

1 avocado

170g ulei

30g fulgi de drojdie

6g sare

3g piper

zeama de lamaie (dupa gust)

10 frunze de busuioc verde

255g apa

1 ceapa, taiata

200g brocoli

100g naut (fiert sau din conserva)

290g taietei fettuccini

Instructiuni:

1.Taiati varful capetelor de usturoi.  Asezati-le pe doua bucati de staniol si puneti niste ulei de masline deasupra. Acoperiti cu o alta bucata de staniol si impachetati cele doua capatani strans. Coaceti la 200 C timp de 40 min.

2. Se curata dupa ce se scoate de la cuptor si se pun intr-un procesor de alimente impreuna cu avocadoul, semintele de canepa, uleiul de masline, fulgii de drojdie, sarea, piperul, frunzele de busuioc si lamaia. Se mixeaza, apoi se adauga apa si se continua mixarea pana la obtinerea unei paste omogene.

3. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se caleste ceapa. Se adauga brocoliul si nautul fiert. Se soteaza timp de 5 min.

4. Puneti pastele in tigaia cu brocoliul si nautul, adaugati pasta obtinuta anterior si gatiti amestecul timp de 1-2 minute pana devine fierbinte.

5. Serviti cald cu putina zeama de lamaie dupa gust.