Vă invit să încercați o noua rețetă de falafel, cu un gust delicios și hrănitor.
Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline
2 cepe, tocate
2 lingurițe de chimion măcinat
500g sfeclă crudă, curățată și rasă grosier
4 linguri de seminte de in măcinate
4 linguri de făină de năut
1 lingură de pastă de susun
Sare neiodata (după gust)
Instructiuni:
- Încingem ușor uleiul din tigaie și înnăbușim ceapa, fără să se rumenească.
- Adaugăm chimionul și mai lăsăm un minut, apoi punem totul într-un robot împreună cu năutul scurs de apă, două treimi din sfecla rasă, faina de năut, semințele de in zdrobite și pasta de susan și sarea.
- Pasăm până opținem o pastă groasă, apoi punem toata compoziția într-un bol și adăugăm restul de sfeclă rasă.
- Cu mâna umedă, modelăm chifteluțelele și le punem pe o tavă tapetată cu hartie de copt.
- Încingem cuptorul la 200 grade și le coacem 20-25 min, pâna se pătrund și devin crocante.
- Se servesc cu o salată verde și pastă de susun.
Sursa: www.retetecutania.ro
Comenteaza