Astăzi vrem să vă povestim despre edamame. Sunt unul dintre puținele alimente vegetale care conțin cantități potrivite din cei nouă aminoacizi esențiali de care oamenii au nevoie ca să supraviețuiască, motiv pentru care sunt considerate o sursă de proteină completă. De aceea sunt o sursă excelentă de proteine pentru persoanele care încearcă să-și reducă aportul de carne.

Soia are un conținut scăzut de carbohidrați în raport cu conținutul lor de proteine și are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că oferă energie fără a crește glicemia.

Dacă nu ar fi fost de ajuns, edamamele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, vitamina K și vitaminele B, cum ar fi folatul, tiamina și riboflavina și sunt pline de minerale precum mangan, fosfor, magneziu, fier și calciu.

Ingrediente:

  • 2 pungi de edamame congelate
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • boia afumată
  • fulgi de drojdie
  • sare după gust

Mod de preparare:

  1. Se pune apa cu sare la fiert.
  2. Când clocotește apa se adaugă edamamele lăsate în prealabil la decongelat. Pentru că ele sunt reci, apa se va opri din clocotit.
  3. Se lasă pe foc până când clocotește iar apa și se mai fierb max 5 min. 
  4. Ulterior se scurge apa, și se pune ulei în tigaie (de susan de preferat).
  5. După ce se încinge uleiul, edamamele se rumenesc puțin și se adaugă sos de soia. Se mai trag puțin în tigaie, adaugând boia afumata și fulgi de drojdie mai spre final.

Poftă bună!