In ultimii 3 ani am folosit un deodorant cremos, pe care mi-l fac singura, acasa si schimb mereu uleiul esential, avand astfel mereu un parfum nou. Decizia de a nu mai cumpara deodorante din magazine am luat-o dupa ce m-am documentat putin si am descoperit ca imi faceam singura rau.
Iar in acest articol am sa iti descriu doar principalul motiv pentru care trebuie sa faci si tu trecerea catre un produs care sa nu iti afecteze sanatatea: INGREDIENTELE NOCIVE DIN CARE SUNT PRODUSE DEODORANTELE CLASICE.
- Aluminiu – exista studii care arata stransa legatura dintre acest ingredient si cancer sau Alzheimer, cu toate ca se spune ca acesta stopeaza transpiratia.
- Ftalati – aditivi chimici care dizolva alte ingrediente si dau o consistenta mai buna produselor. Pot provoca infertilitate, cancer la ficat, inflamatii, astm, dermatita, alergii.
- Propilen glicol – initial acesta a fost folosit ca antigel. Dar in deodorante este folosit ca si umectant. Este neurotoxic, cardio toxic si declanseaza probleme dermatologige.
- Triclosan – substanta cu rol antibacterian, dar clasificata ca si pesticid. Afecteaza functionarea hormonilor tiroidieni si produse alergii severe.
- Parabeni – substanţe chimice care sunt folosite drept conservanţi, deoarece inhibă proliferarea bacteriilor şi astfel prelungesc perioada de valabilitate a produselor. Urme de parabeni au fost gasite in biopsiile facut la cancerul de san.
- Parfum sintetic – produc cancer, anomalii congenitale, alergii.
Pe mine aceasta lista lunga de boli m-a convins sa caut variante simple de a inlocui produsele din magazine. Si ti-am zis ca foloseam deja un deodorant cremos facut in principal pe baza de ulei de cocos, dar imi doream sa il inlocuiesc cu altceva in lunile nu foarte calduroase. Asa ca m-am documentat, am facut deja produsul de doua ori si m-am decis sa iti prezint si tie reteta deodorantului lichid, care este mult mai usor de realizat.
Ingredientul de baza este uleiul de magneziu. De ce? Pentru ca s-a demonstrat ca toti avem o lipsa de magneziu in organism (datorita stresului, lipsei somnului, consumului de cafeina, alcool sau zahar). La acestea se adauga si faptul ca solul cultivat este din ce in ce mai sarac in magneziu si la fel si apa pe care o consumam. Si de aceea este recomandat sa folosim acest ulei, chiar si pentru a masa corpul, nu numai ca ingredient in alte produse cosmetice. Doar ca trebuie sa iti atrag atentia ca la prima folosire s-ar putea sa te suture putin pielea. Acest lucru se datoreaza faptului ca ai o lipsa de magneziu in organism. Dar pe masura ce vei continua sa il aplici, senzatia va disparea.
* In ceea ce priveste folosirea uleiului de magneziu la bebelusi si femei insarcinate, ar trebui sa ceri parerea unui medic inainte de a-l incerca.
Ingrediente necesare – pentru recipientul din imagine de 20 ml:
– 10 ml ulei de magneziu (il gasesti in plafar)
– 10 ml gel de Aloe Vera (hidrateaza pielea si este indicat si pentru a dilua putin uleiul de magneziu)
– 10 picaturi de ulei esential preferat (sau poate fi o combinative de mai multe uleiuri, dar sa nu depasesti 10 picaturi)
Mod de realizare:
– combina uleiul de magneziu si gelul de Aloe Vera direct in recipientul de sticla cu pulverizator
– agita sticla, pentru ca cele doua ingrediente sa se amestece foarte bine
– adauga uleiul esential si agita la fiecare folosire; uleiul nu se amesteca cu apa si de aceea trebuie agitate foarte bine sticla de fiecare data
Este simplu, nu? Acum ai posibilitatea sa folosesti un deodorant lichid facut pe placul tau. Si poti face cate un recipient pentru fiecare membru al familei.
Astept parerea ta si poate imi spui si ce uleiuri ai folosit.
Cu drag, Sibel.
Sibel Grigore Estetician Organic, Cosmetica Organica 0723.280.423 | grigoresibel@gmail.com | www.cosmeticaorganica.eu |
Comenteaza