Ingrediente:
- 500gr ciuperci
- 2 cepe potrivite
- ½ lămție
- Sare, piper
- 1 leg. Pătrunjel
- 2 ardei peperoni
- 3 linguri ulei de măsline
- 50 gr brânză topită (sau cașcaval)-de post (opțional)
- 130-150 gr smântână-de post ”Smântânos”(opțional)
- 1 lingură de făină
- 4-5 căței de usturoi
Mod de preparare :
Ciupercile se pun 4-5 min. în apă rece apoi apoi se toacă mărunt .
Ceapa se toacă solzișori și se călește. Se adaugă ciupercile la călit (4-5 min. )
Se adaugă ardeiul iute , usturoiul , brânzica de soia sau cașcavalul de post, sarea și piperul.
La final se adaugă și smântâna vegetală (se gasește în comerț ”Smântânos”) apoi făina desfăcută în puțină apă . Se mai lasă 3-4 min , se potrivește de sare și piper și se adaugă pătrunjelul.
Se servește cu mămăligă.
Pofta buna !
Comenteaza