Ingrediente:

  • 500gr ciuperci
  • 2 cepe potrivite
  • ½ lămție
  • Sare, piper
  • 1 leg. Pătrunjel
  • 2 ardei peperoni
  • 3 linguri ulei de măsline                      
  • 50 gr brânză topită (sau cașcaval)-de post (opțional)
  • 130-150 gr smântână-de post ”Smântânos”(opțional)
  • 1 lingură de făină
  • 4-5 căței de usturoi

Mod de preparare :

Ciupercile se pun 4-5 min. în apă rece apoi apoi se toacă mărunt .

        Ceapa se toacă solzișori și se călește. Se adaugă ciupercile la călit (4-5 min. )

        Se adaugă ardeiul iute , usturoiul , brânzica de soia sau cașcavalul de post, sarea și piperul.

       La final se adaugă și smântâna vegetală (se gasește în comerț ”Smântânos”) apoi făina desfăcută în puțină apă . Se mai lasă 3-4 min , se potrivește de sare și piper și se adaugă pătrunjelul.

       Se servește cu mămăligă.

Pofta buna !