Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii.
Datorita proprietatilor si a efectelor sale puternice, ghimbirul este adesea considerat un medicament universal. Printre beneficiile ghimbirului amintim: amelioreaza constipatia, diareea si tot felul de probleme digestive, imbunatateste circulatia, stimuleaza sistemul imunitar, previne formarea cheagurior de sange, scade tensiunea arteriala si colesterolul, previne bolile cardiovasculare, inhiba cresterea celulelor canceroase, amelioreaza crampele menstruale, amelioreaza artrita, durerile musculare si alte dureri de articulatii, combate greata, migrenele, tusea, ajuta la eliminarea toxinelor din organismioreaza constipatia, diareea si tot felul de probleme digestive.
Ghimbirul nu trebuie insa asociat cu terapia medicamentoasa a diabetului sau a hipertensiunii, deoarece afecteaza actiunea acestor medicamente. Mai mult, nu consumati ghimbir daca sunteti sub tratament cu insulina, anticoagulante, beta-blocante. E bine de cerut sfatul unui medic deoarece are si efecte adverse.
- 2-3 morcovi
- Un cub ghimbir
- Un castravete
- Una-două tulpini ţelină
- O jumătate sau un fruct de avocado
Mod de preparare:
Morcovii, ghimbirul, castravetele şi ţelina apio se trec prin storcătorul de fructe apoi se blenduiesc împreună cu avocado.
Comenteaza