Ingrediente:

  • 2 capatani de varza
  • 2 cepe mari
  • Ulei
  • cimbru
  • sare
  • marar uscat
  • 3 linguri bulion
  • 1 ardei gras (rosu sau verde) 
  •  6 catei usturoi (opțional)

 

Mod de preparare:     

     Varza se curata de foile vestede, se spala bine, se sectioneaza in doua, dupa care se taie fideluta, se freaca cu sare mare, cimbru si o lasam jumatate de ora.
     Intre timp tocam ceapa, ardei marunt.

     Se stoarce varza de lichid cu mainile.
     Intr-o cratita cu ulei incins călim ceapa, apoi adăugam varza si ardeiul.  

     După 5-10 minute adaugam si niste marar uscat, piper . Peste varza punem apa clocotita, cat sa acopere varza.
     Punem cratita la cuptor acoperita , la 180 de grade pentru 20 minute.

     Dupa cele 20 minute adaugam 3 linguri de bulion si mai lasam la cuptor 60 minute.
     Opțional : Spre final , cand mai sunt 20 minute de stat la cuptor , adaugam si usturoiul tocat marunt.
                                                             Pofta buna !