Ingrediente:
- 2 capatani de varza
- 2 cepe mari
- Ulei
- cimbru
- sare
- marar uscat
- 3 linguri bulion
- 1 ardei gras (rosu sau verde)
- 6 catei usturoi (opțional)
Mod de preparare:
Varza se curata de foile vestede, se spala bine, se sectioneaza in doua, dupa care se taie fideluta, se freaca cu sare mare, cimbru si o lasam jumatate de ora.
Intre timp tocam ceapa, ardei marunt.
Se stoarce varza de lichid cu mainile.
Intr-o cratita cu ulei incins călim ceapa, apoi adăugam varza si ardeiul.
După 5-10 minute adaugam si niste marar uscat, piper . Peste varza punem apa clocotita, cat sa acopere varza.
Punem cratita la cuptor acoperita , la 180 de grade pentru 20 minute.
Dupa cele 20 minute adaugam 3 linguri de bulion si mai lasam la cuptor 60 minute.
Opțional : Spre final , cand mai sunt 20 minute de stat la cuptor , adaugam si usturoiul tocat marunt.
Pofta buna !
Comenteaza