Ingrediente:
- 1/4 ceasca perle tapioca
- 500 g banane coapte
- 1/4 ceasca zahar
- 1 praf sare
- 1/2 lingurita esenta vanilie
Pentru ornat
- 100 g alune nesarate
- 3 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi cocos.
Pune la fiert 2 cesti si jumatate de apa si cand clocoteste amesteca cu perlele de Tapioca.
Lasă să fiarbă şi amestecă des, circa 12 minute, până ce tapioca devine translucidă şi se îngroaşă. Ca să ştii când este gata tapioca, uită-te în centrul fiecărei perle. Dacă perluţa are o bobiţă albă în mijloc, înseamnă că este gata, dacă nu,mai trebuie fiartă.
Adaugă bananele tăiate felii, laptele de cocos, zahărul şi sarea şi fierbe la foc mic circa 2 minute.
Dă deoparte vasul de pe foc şi adaugă vanilia, apoi lasă supa de banane cu tapioca şi cocos la răcit circa 10 minute.
Pune în castroane şi serveşte cu alune crude, sau puţină scorţişoară deasupra.
Pofta buna!
Comenteaza