Urmatoarele cantitati sunt pentru doua bucati de drob de marimea unor tavi de chec.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pungă de soia granule
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 legaturi marar  
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 ardei capia roșii
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 linguri faina
  • piper
  • 6-8 linguri fulgi drojdie inactivă      
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 cutii mici pate vegetal (Inedit cu ciuperci recomand)
  • un pachețel de condiment pentru drob(sau miel)
  • sare (vegeta) dupa gust
     

Drojdia inactiva are rol de agent de legare in loc de ou. In  plus,are un gust foarte bun de parmezan si este sursa de B12.Tot pentru legarea compozitiei se pun si cele doua cutii de pate vegetal. Recomand Inedit pentru ca nu contine coloranti, conservanti si alte E-uri.

Aluat pentru invelis:

  • 500 gr faina
  • 200 ml ulei floarea soarelui/masline
  • Apa
  • Sare
  • busuioc
  •     
  • Mod de preparare:
  • Pentru compozitie:
  • Se toaca marunt ciupercile, ceapa,ardeiul, usturoiul si verdeata.

    Se calesc ciupercile pana scad, pentru a reduce cantitatea de apa.

     Se fierbe soia si se stoarce foarte bine.

  •  Se amesteca toate ingredientele intr-un lighean mare, bine-bine, pana cand compozitia devine omogena cat de cat.     Aluatul: 
  • Se pune intr-un lighean o cantitate de 500 gr de faina alba/integrala, se presara cu sare si busuioc, se amesteca cu apa rece si 200 ml de ulei astfel incat sa se formeze o coca elastica.     Aceasta coca se framanta putin si se da la rece in frigider cca. o ora pentru a se fragezi.     Aluatul scos din frigider se separa in 2 bucati si se intinde in foi de cca. 2-3 mm grosime.

         Se ung tavile de cozonac cu ulei.

          Se muleaza foile de aluat pe tavi, lasand margini mari sa dea pe dinafara pentru a acoperi cu ele compozitia.

         Se umple egal tavile cu compozitie. Se impatureste aluatul deasupra si se unge cu inca un pic de ulei.

         Se binecuvanteaza, se pune pe deasupra un pic de iubire si se dau la cuptor la foc mediu cam 30-45 de minute (in functie de cuptor) pana cand aluatul se rumeneste.

          Se taie si se consuma dupa ce s-a racit, pentru a nu risca sa se fragmenteze toata compozitia cand inca este cald.

    Pofta buna !