Ingrediente pentru o porţie:
- 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor)
- 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe)
- 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică
- 1 legătură de mărar
- 3 căţei de usturoi – bine zdrobiţi
- 1 lingură de ulei de măsline presat la rece
- 2 linguriţe de zeamă de lămâie (sau oţet de mere)
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
- Piper
- Chili –opţional
Mod de pregatire:
Ciupercile se taie felii subţiri si se aşează intr-un bol împreună cu sosul de soia, uleiul de măsline şi sucul de lămâie (sau otetul).
Se amestecă bine apoi se adaugă morcovul ras , brocoli, mărarul tăiat mărunt şi usturoiul zdrobit.
Se amestecă compoziţia bine .
Se adaugă condimente după gust.
Se poate adăuga o maioneză vegana din avocado.
Ingrediente:
- 1 avocado
- zeama de la 1/4 – 1/2 de lamaie (dupa cat de acru va place)
- 2 lingurite de mustar (eu am folosit Dijon)
- 4-5 linguri de ulei (eu am folosit ulei de masline, puteti sa folositi la fel de bine ulei de floarea soarelui, de rapita, de samburi de struguri etc.)
Comenteaza