Ingrediente:
- 50 frunze de vita de vie
- 150 g de orez
- 4 cepe albe mijlocii
- 2 morcovi mari
- dafin, cimbru
- sare, piper
- patrunjel tocat
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2-3 linguri ulei de masline
- 50 gr nuci (facultativ)
- 1 lingurita de paprika afumata cimbrul, dafinul si revenim bine.
- 400 g sos de rosii de casa (sau in conserva)
Mod de preparare:
1 Curatam si taiem ceapa marunt.
2 Curatam si radem morcovul.
3 Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul,
4 Adaugam orezul si o ceasca de apa.
5 Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, amestecam si gatim pana cand apa se evapora.
6 Condimentam.
7 Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.
8 Spalam bine cu apa rece foile de vita.
9 Incepem sa facem sarmalele.
10 Le asezam intr-un vas pentru cuptor.
11 Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase.
12 Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute.
13 Verificam si ajutam apa daca este nevoie.
14 Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.
Comenteaza