Ingrediente:
- 200 ml lapte de cocos
- 600 ml lapte de soia
- 8 linguri zahar
- 1/4 linguriță sare
- esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir
- fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine – Eu am pus si puțijn gem de merisoare, pe fundul castronaselor.
- 6 linguri perlute tapioca – se gasesc la plafar si magazine naturiste
Mod de preparare:
Laptele de cocos, laptele de soia, sarea si perlutele de tapioca se pun intr-o cratita, pe foc mic, pana la primul clocot, apoi se adauga zaharul, incet, si se lasa in continuare pe foc mic aprox. 30 de min.
Se amesteca foarte des, cu o lingura, altfel perlutele au tendinta sa se lipeasca de fundul cratitei. Compozitia isi va dubla volumul, asa ca trebuie lucrat cu o cratita mai voluminoasa.
După 30 de minute se adauga si vanilia apoi se stinge focul si se lasa pana devine calduta.
Se decoreaza apoi cu fructe , si se serveste atat calduta, cat si dupa ce a stat la rece – astfel textura devine mai consistenta.
Pofta buna !
Comenteaza