Ingrediente:                                        

  • Făină
  • pesmet                                              
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi de drojdie inactiva
  • o varza de aproximativ 1 kilogram (sau conopida, telina , broccoli)

Mod de preparare:

Secretul consta in modul in care se taie varza. Este foarte important ca atunci cand o tai sa pastrezi o bucata din cotor, pentru ca frunzele sa nu se separe.

     Taie varza in felii de 1-2 centimetri grosime si opareste-o in apa clocotita cu sare timp de 3-4 minute.

Într-un vas pune apă si făină, sare , piper, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva  si amesteca sa iasă ca o compozitie de clatite.

In alt vas pune pesmetul.

     Tot ce trebuie sa faci este sa iei cate o felie de varza si sa o dai mai intai prin compozitia de clatite, apoi prin pesmet .

    Prajeste-o apoi in ulei incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Repeta procedura pentru fiecare felie de varza.   

        Scoate snitelele pe servetele de hartie pentru ca uleiul in exces sa se poata scurge. Este ideal sa servesti aceste snitele cu sos Tzatziki vegetal.

Ingrdiente Tzatziki:

  • 150gr  caju inmuiat in prealabil 12 ore
  • 4 castraveti medii
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • o capatana de usturoi mica
  • apa

     Caju-ul se da la blender impreuna cu apa. Puneti apa astfel incat sa iasa o pasta de consistenta iaurtului.

     Se taie castravetii julienne si se amesteca cu pasta de caju impreuna cu sucul de lamaie. Usturoiul se curata si se preseaza cu presa de usturoi sau il puteti da la blender impreuna cu nucile caju.

     Din ingrediente o sa iasa cam un castronel mediu de compozitie.

     Snitelele din varza sunt perfecte atat pentru pranz, cat si pentru cina. Poti chiar sa le prepari si pentru o masa festiva si cu siguranta vei lasa pe toata lumea fara cuvinte.

     Asemanator se pot prepara snitele si din conopida, telina sau broccoli .

Pofta buna !