Ingrediente:
- 4 fire de praz (500 g)
- 5 linguri de ulei
- 150 g masline negre
- 200 ml pasta de rosii
- 1 ceapa
- 2 cartofi medii
- 1/2 pahar de vin
- 1 lingurita de boia dulce
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
- Intr-un vas am pus la calit in ulei ceapa tocata, prazul curatat,spalat si taiat bucatele timp de 5 minute, am adaugat apoi cartofii taiati feliute foarte subtiri si am calit acoperit pana s-au inmuiat legumele.
- Am stins cu vinul si am fiert pana acesta s-a evaporat. Apoi am pus maslinele , pasta de rosii, boiaua, piperul si sarea dupa gust.
- Am acoperit cu apa(cam o cana) si am fiert pana ce mancarea a capatat consistenta (datorita cartofilor care se sfarama la fiert).
- E buna calda dar si merge servita si rece.
- Am stins focul si am presarat patrunjelul proaspat tocat fin.
Comenteaza