Ingrediente:

  • 1,5 litri apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • Sare
  • O felie mica de telina
  • Doua mâini de varza tocata
  • O cutie de rosii decojite
  • Doua mâini de spanac tocat
  • 1 litru de bors
  • 1 leg. de leustean
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1.  Legumele din reteta se pot inlocui in functie de preferinte sau de gust.
  2.  Se pune apa la fiert cu ceapa, morvovul, telina, sarea (dupa gust) si se lasa 3 minute. Se adauga cartoful (cubulete) si varza si se lasa pâna se fierbe cartoful.
  3.  Se pune spanacul apoi dupa 3 min. se adauga rosiile tocate.
  4.  Intre timp se fierbe separat borsul.
  5.  Se completeaza cu bors si se lasa sa mai dea un clocot, doua. Se adauga 2 linguri de ulei apoi se potriveste de sare. Se stinge focul si se adauga leusteanul proaspat tocat. Se acopera oala.