Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci Pleurotus
  • O ceapă mare
  • 2 morcovi potriviti
  • Lapte de caju (reteta mai jos)
  • Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional)
  • 3-4-5 catei de usturoi
  • Un vf de lingurita de turmeric
  • Un borcan mic de gogosari murati
  • 10 boabe de piper
  • Piper macinat
  • 1 Lingura de mustar
  • Otet după gust
  • Vegeta după gust
  • Sare după gust
  • Apa

   Mod de preparare :

         Ceapa tocata cubulete se caleste in ulei impreuna cu morcovul dat pe razatoare .

         Se pun ciupercile tocate fasii , apoi apa, sare, vegeta, boabele de piper .

         Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert 30 minute la fiert .

         Cand ciupercile sunt fierte, adaugam fașiile de gogosar murat in oala cu ciorba.

        Condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie, amestecam, gustam si mai lasam sa fiarba 5 minute.

        Se opreste focul.

        Laptele de caju se amestecă cu o lingură de muștar , usturoiul, piperul măcinat și (opțional) cu o cutie de smantanos vegetal apoi se toarna în ciorba. Se poate adauga si un varf de lingurita de turmeric pentru o culoare galbuie.

    

     LAPTELE  DE  CAJU

  • 100 g de caju crud se pune în rasnița , se macina, apoi se adauga un pahar de apa (200 ml) – sa fie mai grosut decat cel de baut .
  • Acest lapte se poate folosi si la ciulamaua de ciuperci .