Aceasta ciorba falsa de burta este mai buna decat cea adevarata.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci Pleurotus
- O ceapă mare
- 2 morcovi potriviti
- Lapte de caju (reteta mai jos)
- Smantanos vegetal de orez sau ovaz – o cutie (optional)
- 3-4-5 catei de usturoi
- Un vf de lingurita de turmeric
- Un borcan mic de gogosari murati
- 10 boabe de piper
- Piper macinat
- 1 Lingura de mustar
- Otet după gust
- Vegeta după gust
- Sare după gust
- Apa
Mod de preparare :
Ceapa tocata cubulete se caleste in ulei impreuna cu morcovul dat pe razatoare .
Se pun ciupercile tocate fasii , apoi apa, sare, vegeta, boabele de piper .
Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert 30 minute la fiert .
Cand ciupercile sunt fierte, adaugam fașiile de gogosar murat in oala cu ciorba.
Condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie, amestecam, gustam si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Se opreste focul.
Laptele de caju se amestecă cu o lingură de muștar , usturoiul, piperul măcinat și (opțional) cu o cutie de smantanos vegetal apoi se toarna în ciorba. Se poate adauga si un varf de lingurita de turmeric pentru o culoare galbuie.
LAPTELE DE CAJU
- 100 g de caju crud se pune în rasnița , se macina, apoi se adauga un pahar de apa (200 ml) – sa fie mai grosut decat cel de baut .
- Acest lapte se poate folosi si la ciulamaua de ciuperci .
Comenteaza