O reteta usor de facut si perfecta pentru orice zi, o mancare satioasa si gustoasa. Un rasfat potrivit pentru orice pofticios!

Ingrediente:

2 cartofi mari

400g tofu

1 foaie mare de alge

sare si piper dupa gust

6g pudra de usturoi

136g faina

200ml bere

9g praf de copt

ulei de masline pentru copt si prajit

2 felii de lamaie

Instructiuni:

  1. Incingeti cuptorul la 180 de grade.
  2. Spalati cartofii si feliatii ca pentru prajit. Se pun intr-o tava de copt, se stropesc cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper.
  3. Se pune la cuptor pentru 45 min.
  4. Se scurge si se stoarce usor toful de cat mai multa apa. Pentru a presa tofu, acoperiti-l pe ambele parti cu un prosop de bucatarie si puneti o greutate deasupra (de exemplu o conserva).
  5. Intre timp, pregatiti un amestec combinand sarea, piperul, praful de usturoi, faina, berea si praful de copt intr-un bol.
  6. Taiati tofu in 4 bucati si asezonati fiecare parte cu sare si piper. Acoperiti o parte a fiecarii bucati cu o fasie din foaia de alge. Folositi o foarfeca pentru a taia fasiile, daca este necesar.
  7. Incingeti 85g de ulei intr-o tigaie la temperatura mare. Asteptati pana cand uleiul devine foarte fierbinte pana sa cufundati fiecare bucata de tofu in amestecul de faina, scuturati usor apoi pentru a inlatura excesul si apoi puneti in tigaie.
  8. Prajiti tofu pe toate cele 4 parti pentru 2-3 minute.
  9. Serviti cartofii impreuna cu tofu si cateva felii de lamie.

Recomandam sa serviti cu o pasta de mazare.

Pofta buna!