O reteta usor de facut si perfecta pentru orice zi, o mancare satioasa si gustoasa. Un rasfat potrivit pentru orice pofticios!
Ingrediente:
2 cartofi mari
400g tofu
1 foaie mare de alge
sare si piper dupa gust
6g pudra de usturoi
136g faina
200ml bere
9g praf de copt
ulei de masline pentru copt si prajit
2 felii de lamaie
Instructiuni:
- Incingeti cuptorul la 180 de grade.
- Spalati cartofii si feliatii ca pentru prajit. Se pun intr-o tava de copt, se stropesc cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper.
- Se pune la cuptor pentru 45 min.
- Se scurge si se stoarce usor toful de cat mai multa apa. Pentru a presa tofu, acoperiti-l pe ambele parti cu un prosop de bucatarie si puneti o greutate deasupra (de exemplu o conserva).
- Intre timp, pregatiti un amestec combinand sarea, piperul, praful de usturoi, faina, berea si praful de copt intr-un bol.
- Taiati tofu in 4 bucati si asezonati fiecare parte cu sare si piper. Acoperiti o parte a fiecarii bucati cu o fasie din foaia de alge. Folositi o foarfeca pentru a taia fasiile, daca este necesar.
- Incingeti 85g de ulei intr-o tigaie la temperatura mare. Asteptati pana cand uleiul devine foarte fierbinte pana sa cufundati fiecare bucata de tofu in amestecul de faina, scuturati usor apoi pentru a inlatura excesul si apoi puneti in tigaie.
- Prajiti tofu pe toate cele 4 parti pentru 2-3 minute.
- Serviti cartofii impreuna cu tofu si cateva felii de lamie.
Recomandam sa serviti cu o pasta de mazare.
Pofta buna!
Comenteaza