O reteta delicioasa si usor de facut. Ingredientele sunt usor accesibile, si aceasta reteta este perfecta pentru a va rasfata pe dumneavoastra, dar si pe familia dumneavoastra. Nu necesita mult efort, iar timpul de preparare este relativ scurt.

Ingrediente:

2 conserve de fasole neagra, clatite si scurselasagna-cu-fasole-neagra

230g paste pentru lasagna

800g rosii tocate la cutie

340g pasta de tomate

15g frunze uscate de oregano

10g sare,  plus mai mult pentru paste

2.5g piper negru

1.5g praf de usturoi

1 ceapa mica, tocata fin

-pentru Tofu Ricotta:tofu-ricotta

85g caju crud, maruntit

400g tofu, scurs si presat

85g fulgi de drojdie inactiva

45g ulei de masline

30g busuioc proaspat, taiat fin sau 15g busuioc uscat

sare si piper

Instructiuni:

-pentru Toffu Ricotta:

  1. Se pune caju intr-un procesor de alimente si se macina.
  2. Se adauga tofu faramitat, fulgii de drojdie, uleiul de masline si busuiocul.
  3. Se asezoneaza cu piper si sare dupa gust.
  4. Se depozitează într-un container etanș în frigider până la utilizare. Păstrează bine timp de cel puțin o săptămână.

-pentru Lasagna:

  1. Se incalzeste cuptorul.
  2. Intr-o cratita mare, la foc mediu, se amesteca rosiile, pasta de tomate, praful de usturoi, sarea, piperul, oregano, ceapa si fasolea neagra. Se aduce la fierbere, apoi se reduce flacara si se fierbe, neacoperit timp de 30 de minute.
  3. In acelasi timp intr-o oala mare se aduce la fierbere apa, cu sare. Se adauga pastele de lasagna, se fierb al dente si se scurg bine, sau se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Intinde-ti 230g din sosul preparat intr-o tava de copt. Asezati trei straturi, fieare de paste, sos si Toffu Ricotta. Se termina cu sos si asigurati-va ca pastele sunt complet acoperite sau se vor usca in timpul coacerii.
  5. Se pune la cuptor timp de 45 de minute, neacoperit.
  6. Se lasă vasul să stea timp de 15 minute înainte de a tăia în pătrate și de servire.

Nota: Pentru a presa tofu, scurgeti tot lichidul din bucata de tofu. Pliati prosoape de hartie in jurul bucatii de tofu si puneti o greutate deasupra pentru a scurge excesul de umiditate. Se lasa sa stea timp de o ora.