Laptele de orez are o consistenta mai usoara decat cea a laptelui de vaca, si este un substituent excelent al acestuia. Contine o multitudine de nutrienti, in cantitati mari, ce sunt necesari pentru o viata sanatoasa, cum ar fi calciu, magneziu, fier, zinc si potasiu, asigurand in acelasi timp un aport de fibre si proteine.

Ingrediente:

200g orez brun

1l apa

putina sare (dupa gust)

esenta de vanilie (optional)

indulcitorul preferat (dupa gust)

Instructiuni:

  1. Puneti orezul intr-o tigaie incinsa la foc mediu, timp de 4 min si amestecati la intervale scurte.

  2. Puneti orezul inca fierbinte intr-un borcan cu cu capac. Adaugati 1 l de apa si lasati la inmuiat timp de 10 h.

  3. Adaugati tot continutul borcanului in mixer impreuna cu putina sare.

  4. Adaugati 2 sau 3 lingurite de esenta de vanili. (optional)

  5. Mixati timp de 2 min.

  6. Asteptati 2 min si apoi strecurati laptele obtinut folosind un tifon. Ce se obtine in urma strecurarii poate fi pastrat, fiind in esenta faina de orez, ce poate fi folosita ulterior in alte retete.

  7. Adaugati indulcitorul ales, iar laptele este gata!